در حال بارگذاری محتوای ... در حال بارگذاری بستگی به سرعت اتصال شما!

نمایشگاه«گرافیک ایران۲»

با خشنودی بسیار به آگاهی دوستداران تاریخ طراحی گرافیک ایران می‌رسانیم که نمایشگاه«گرافیک ایران۲» ویژه نمایش گوشه‌هایی از آثار طراحان گرافیک ایران در سال‌های نخسین دهه چهل از روز پنج‌شنبه ۲۳ مردادماه ۱۳۹۹ در «موزه گرافیک ایران» آغاز بکار می‌نماید.

نمایشگاه گرافیک ایران ۲

در ادامه فعالیت‌های انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، موزه گرافیک ایران نمایشگاه «گرافیک ایران ۲» را در تاریخ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ افتتاح کرد. این نمایشگاه که به دبیری آقای مهدی سوادکوهی بر پا شده است، به مدت ۳ ماه در محل موزه گرافیک ایران برپا خواهد بود و بازدید از آن با رعایت پروتوکل‌های بهداشتی برای عموم امکان‌پذیر است.

این نمایشگاه حاصل یک کار پژوهشی ۳ ساله در آثار سال‌های ابتدای دهه چهل خورشیدی است،  به دلیل فراوانی آثار طراحی شده در این دهه، گروه برگزاری این آثار  را به سه دوره زمانی نخست، میانی و پایانی تقسیم کرد. نمایشگاه گرافیک ایران ۲ ویژه آثار طراحی شده از سال ۱۳۴۰ تا پایان ۱۳۴۳ است. در این نمایشگاه ۴۳۰ اثر از کارهای پیشگامان حرفه گرافیک کشورمان که در آن ایام «نقاش تبلیغات» نامیده می‌شدند، به قرار ذیل به نمایش درآمده است.

  1. تصویرسازی: ۸۱ اثر
  2. بسته‌بندی: ۲۷ اثر
  3. آگهی‌های چاپی: ۹۰ اثر
  4. روی جلد: ۲۶ اثر
  5. صفحه‌آرایی: ۱۸ اثر
  6. پوستر: ۲۲ اثر
  7. انیمیشن و عنوان‌بندی: ۲۵ اثر
  8. آرت ورک (نسخه اصلی آثار): ۵۲ اثر
  9. نشانه و نشانه نوشته: ۹۰ اثر

در جمع آوری آثار برای این نمایشگاه سه رویکرد مد نظر بوده است:

الف) جستجوی آثار طراحان تازه به این حرفه روی آورده بودند بویژه آنهایی که به‌تازگی نقاشی را در دانشکده‌های هنری داخلی و یا گرافیک را در خارج از کشور آموخته و وارد بازار کار شده بودند.

ب) یافتن آثاری که متاثر از پشرفت و گسترش فن‌آوری چاپ و نشر اتفاقاتی تازه را به نمایش گذاشته بودند.

ج) نمایش آثاری که بتوان در آن نشانه‌هایی از نوآوری در ایده‌پردای، اجرای سفارش و … را به وضوح مشاهده کرد.

همچنین برای آشنایی مراجعه کنندگان چهار تابلوکه مهمترین رویدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و فنآوری سال‌های ۴۰ تا ۴۳ خورشیدی در آن قید شده در ورودی تالار “ارباب هرمز” موزه قرار گرفته است.

در پایان باید به این نکته اشاره کرد که شکل‌گیری حرفه گرافیک برآیند بسیاری از دگرگونی‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و نیز وام دار گسترش فن‌آوری چاپ در آن سال‌ها است. همزمان با این اتفاقات می‌توان از بنیانگذاری نهادهایی دولتی همچون «اداره هنر گرافیک» در وزارت معارف در سال ۱۳۳۶، آغاز به‌کار بخش «انیمیشن» در سال ۱۳۳۵ و شروع فعالیت «موسسه انتشارات فرانکلین» در نام برد. اینها و نیز رخدادهای همچون فعالیت نهادهای آموزشی مانند دانشکده هنرهای زیبا در ۱۳۱۹، هنرستان هنرهای زیبای دختران و پسران در ۱۳۳۲، بنیانگذاری و برپایی رشته «گرافیک» در دانشکده هنرهای تزیینی در ۱۳۳۹ و نیز تلاش بزرگانی همچون محمود جوادیپور، محمد بهرامی، همایون صنعتی‌زاده، صادق بریرانی، هوشنگ کاظمی، مرتضی ممیز، محمد احصایی، مجید بلوچ و … در شتاب بخشیدن به روند این “این شکل‌گیری بسیار موثر بود. از این رو است که پرداختن به تحولات قابل مشاهده در آثار دهه ۴۰ خورشیدی برای درک این روند بسیار دارای اهمیت است و واحد اسناد و آرشیو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، برای آشنایی مخاطبان با این سیر تحول، پس از برپایی نمایشگاه »گرافیک ایران ۱» در دی‌ماه ۱۳۹۵، اقدام به نمایشگاه «گرافیک ایران ۲» نموده است و همکاران عزیزمان در کمیته موزه گرافیک ایران، با تلاشی قابل تقدیر این نمایشگاه را برپا کرده اند و امید که در نزدیکترین فرصت، شاهد به ثمر رسیدن تلاش برای برپایی نمایشگاه «گرافیک ایران ۳» نیز باشیم.

در برپایی این نمایشگاه، تیم اجرایی کمیته موزه شامل ﻧﺮﮔﺲ اﺻﻔهانی، نسرین بنیادی، شادی تاکی، حسین چنعانی، اﻣﯿﺪ خضرا جعفری، سحر خلخالیان، حمید زریباف، فریبا ﺳﻠﯿﻤﺎﻧﯽ روزبهانی، مهردادشیخان، داوود شیرمحمدی، کوکب طاهباز، مهرآرا عابدی، نوالدین عسگرپور خامنه، سعید عسگری، علی علیزاده طارمسری، احمد کریمی، مهدی مجیدی، سیما مشتاقی، راضیه مفیدی، مهری مهدوی ساعی، شبنم نعیمی، هدی یوسفی و همچنین موسسه کوفا به عنوان اسپانسر چاپ دیجیتال انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران همکاری داشته‌اند.

نشانی موزه گرافیک ایران: بزرگراه باقری، بلوار استقلال، خیابان شهیدان قزوینی شمالی (توحید شمالی)، پارک پلیس

بازدید (در شش‌ماهه اول سال) از یک شنبه تا پنج شنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۸

بازدید (در شش‌ماهه دوم سال) از یک شنبه تا پنج شنبه از ساعت ۹ تا ۱۷

رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برای بازدیدکنندگان الزامی است.


نظرات بسته شده است

ورزن موبایل: فعال